Dobry den, chtela bych se poradit zda muzu na imunologii jit i bez doporuceni lekare? Me samotne alergolog picha gamanorm.Protoze mam stale problemy. s tim ze vice vysetreni by mi udelali jinde ale ze kdyz mi gamanorm dela dobre tak si me nechaji u sebe.takze vlastne nevim co mi je jen tk ze mi zrejme neco chybi.ale s tim ze mi ho chcou za chvili prestat davat tak uvidime jak se telo zase zachova . A moje mala 3,5 leta dcerka ma od prvniho ockovani na ktere mela dost skarede reakce jako prestani zvatlat a pohybove se vratila o mesic az dva spatky,horecky,prujmy a spatny spanek.Od te doby byva celkem nemocna( rymicky priblezne jednou za mesic a horecky co dva mesice).Ted posledniho pul roku mela stale strasnou zelenou rymu a to takovou ze stale pcikala a vysely z ni skoro 20 cm sople ( nastesti to slo dost ven) ale jelikoz nebyla horecka nedelal s nama nikdo(orl,pediatr,alergologie) nic a to jsem tam chodila nastridacku priblizne ck tri tydny krome atb kapek ktere nezabraly,syrupu na alergii ktery nezabral, a oleju do nosu a masticek s vit A. v prosinci prisly horecky a po druhych celkovych atb zjisten zlaty stafilokok v nose tak lecen dalsi tri tydny gentamicinovymi kapkami do nosu a pote dalsi dvoje celkove atb. ( protoze jsme kazdy tyden asi do 2-5 dnu od dobrani meli zase horecky kolem 40 ° a crp 75-100). Ted jsme tedy dostali od pediatra bronchovaxom vypada to trosku lepe.tyden uz nema horecky,ale samozrejme.Tema dalsiho ockovani, ale s takto oslabenym ditetem to neni mozne natoz ze s nim mela problemy i kdyz byla v dobrem stavu. Myslite ze i bez doporuceni by nas dve prohledly? Omlouvam se za roman,pripada mi to na tak male dite strasne moc S pozdravem Stoklasova

Dobrý den, zda Vás i dceru imunolog vyšetří bez doporučení, záleží na místních zvyklostech. V nemocnicích ho obvykle vyžadují. Co se týká Vašeho zdravotního stavu, tak doporučuji se svého lékaře více vyptat na své výsledky, z hlediska toho, že je Vám lépe, Vás léčí dobře. Vidím spíše rezervu v komunikaci. Co se týká dcery, já osobně bych se očkování nebála. Naopak bych ho nijak neodkládala. Tím spíše dceru vystavujete riziku, že bude ohrožena závažné nemoci, které šlo předejít. Vhodné je samozřejmě načasování mimo akutní infekci. Zvýšenou nemocnost bych s tím rozhodně nespojovala. V předškolním věku je pravidlem, zcela přirozeně. Vámi popisované reakce po úvodních očkování nelze takto zodpovědně komentovat. Pokud máte obavy, zkonzultujte tuto skutečnost s vakcinačním centrem, bude vám doporučen vhodný typ vakcíny.